Adria Zeitung je jedina komercijalna, nezavisna turistička novina u Republici Hrvatskoj namijenjena najbrojnijim inozomnim turistima na hrvatskom Jadranu - Nijemcima, Austrijancima i Švicarcima

Najbrojniji inozemni turisti u Republici Hrvatskoj, uvjerljivo su izvorni njemački govornici - Nijemci, Austrijanci i Švicarci. Svake godine, u Hrvatskoj ih ljetuje oko 2,5 milijuna! Adria Zeitung je novina koju čitaju, putem koje se informiraju i kojoj vjeruju.

Turistička Novina Adria Zeitung, već je deset godina u Hrvatskoj broj 1. medij za informiranje njemačkih, austrijskih i švicarskih turista koji ljetuju na hrvatskom Jadranu. Adria Zeitung je najtiražnija, turistička komercijalna tiskovina u Republici Hrvatskoj na njemačkom jeziku koja inozemnim turistima s njemačkih govornih područja daje ključne i svježe informacije o turističkim novostima iz Hrvatske: vijesti i reportaže vezane uz plaže, nove hotele, restorane, turističke izlete, mogućnosti aktivnog odmora i dr.

Novina Adria Zeitung uređuje se u Frankfurtu u Njemačkoj, a tiska u Republici Hrvatskoj. Za Adria Zeitung pišu redom ugledni njemački novinari i urednici.